Общество

Тежко ранен полицай след гонка с мигранти в София (Обновена)

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Полицай, шофьор и трима мигранти са приети в столичната болница УМБАЛ "Св. Анна"-София АД тази сутрин, след като полицейски микробус и автомобил, пълен с мигранти катастрофираха в София.

Полицейският служител е в много тежко състояние, с черепно-мозъчна травма и опасност за живота. Той е опериран по спешност, съобщиха от Окръжна болница. Там с различни наранявания са настанени и трима от заловените 12 мигранти. 

Рано сутринта около хотел Ихтиман е бил направен опит от страна на полицейски служители да бъде спрян бус „Рено Транзит“ със софийска регистрация. Шофьорът на буса не се подчинява на полицейското разпореждане и продължил в посока София.

На входа на столицата бусът е пресечен от бус на специализираните полицейски сили. Вместо да спре, шофьорът на буса се блъска с полицейския.

Директорът на СДВР гл. комисар Калоян Милтенов заяви, че полицейският бус не се е опитвал да препречи пътя на нарушителите. По думите му той е бил спрян на безопасно място.

На място пристигнаха следователи от Националната следствена служба. Тя ще поеме и разследването, съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

По информация на БНР водачът на буса е криминално проявен и неправоспособен. Той също е сред пострадалите. 

Инцидентът предизвика големи задръствания на входа на София и по околовръстния път на столицата.

Това е поредният инцидент с полицейски служители и мигранти у нас за последните месеци.

В края на август в Бургас, при опит да спрат автобус, пълен с мигранти, животът си загубиха полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев.

В началото на месец ноември българският полицай – младши инспектор Петър Бъчваров, бе убит в граничната зона в землището на село Голям Дервент, на границата между България и Турция, от изстрел, произведен директно срещу него.  Според разследването извършителите влезли на територията на България през дупка в оградата и са стреляли и по българския граничен патрул.