Общество

Бащата на Сашко: Ако сам го е направил, наистина е свръхчовек

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Сашко се чувства все по-добре. Вчера даже хапна баница, което е много хубаво, защото досега беше ял по-малко, повече искаше вода. Доста е дехидратиран и уморен.

Това каза за Euronews Bulgaria бащата на 12-годишния Сашко – Александър Цветанов.

Все още повече спи и си почива, защото е много изтощен.

Той има такива проблеми, че трудно ще ни разкаже какво се е случило. Може да направи някакво малко изречение от 2-3 думи, но трудно може да разкаже някаква ситуация. Той още е в реанимация.

 

Още не мога да спя и сънувам кошмари. След тези 9 дни на титанични усилия от всички институции и хората, върнах вярата си в човечността, доброто, че можем да сме единни и да си помагаме.

Прощавам на всички, моята цел не е някакъв реванш. Благодарен съм на абсолютно всички, които се включиха и са съпричастни, каза Цветанов по повод на съмненията, че е той лично е замесен в изчезването на детето.

 

Вие приехте моя син като ваше дете, аз съм благодарен на всички.

Ако сам го е направил това, той наистина е свръхчовек, каза баща му по повод версиите за отвличане. Тези деца, които са от спектъра по принцип са по-особени. Моят син има много прекрасни картини, които рисува. Може да решава и задачи. Имат си различни способности от нашите. Може и аз да не го познавам достатъчно. Може да може повече, отколкото аз мога.