Общество

Бащата на изчезналия Александър обяви награда от 100 000 лв. за намирането му

От Euronews България Euronews България

Бащата на изчезналия Александър обяви награда от 100 000 лв. за този, който намери сина му и го доведе при него. Това заяви пред журналисти в Перник Александър Цветанов - баща. Ако синът му бъде открит в безпомощно състояние и намерилият го посочи точното разположение на момчето, бащата също ще предостави парична награда.

Цветанов посочи, че 12-годишният му син се ориентира добре, физическото му състояние също е добро, минавал е по този маршрут "поне 50 пъти". "Ползваме различни маршрути, защото той има нужда от разходка", каза бащата. По думите му никой не го е заплашвал, засега не се потвърждава версията за отвличане, никой и не му се е обаждал, за да търси откуп.

Цветанов не подозира бившата си съпруга, дори "100 процента е сигурен, че не е тя". Той уточни, че са се развели преди три години и половина.

Отсъствието на момчето от училище преди инцидента обясни с обстоятелството, че е посещавал и частни учители. Сашо може да умножава, събира, изважда, чете и пише, каза бащата.

Александър Цветанов сподели, че е отчаян, на ръба на силите си, няма време и трябва нещо да се направи. Той благодари на МВР, всички структури, доброволци, на всички хора, които са търсили и продължават да търсят сина му. 

Дванайсетгодишният Александър изчезна на 11 ноември следобед и оттогава не може да бъде намерен./БТА