Общество

Български психолози се наредиха сред най-добрите в Европа

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Сертификатите за психолози EuroPsy се издават от комисия по присъждане, която е към Европейската федерация на психологическите асоциации, която има за цел да поддържа висок стандарт на обучение и работа.

Това казаха в студиото на Euronews Bulgaria двама от отличените психолози Атанас Ганчев и Мартин Колев.

Притежателите на тези сертификати гарантират на пациентите, че ще им дадат най-високия стандарт на услугата, обясни Ганчев.

Подготовката ни стъпва върху университетския стандарт. В годините, в които не е имало тези сертифицирания всеки един преподавател и професор, който е пишел програма за университета, независимо дали е бакалавър или магистър по специалност, изглежда е надхвърлял необходимите изисквания, за да се преодолее усещането, че като се отиде в чужбина се срещаме с някакви много реномирани чуждестранни преподаватели. И да не се чувстваме ощетени. Така нашите бакалаври, реално покриват изискванията за магистри, а магистрите застъпват част от докторантското си обучение. Всъщност излизаме с много високо ниво на образование от университетскто си обучение, добави Колев.

Този сертификат дава възможност за работа извън България. Това спестява част от дългия и сложен процес да се валидират дипломи и квалификации, каза още Ганчев.

Вижте цялото интервю във видеото.