Политика

ГЕРБ и ПП се „замерваха“ с кюлчета и парапети в парламента

От Euronews България Euronews България

Депутати от ГЕРБ и "Продължаваме промяната" размениха остри реплики в кулоарите на парламента, дърпаха си микрофони и стигнаха почти до физически сблъсък. Причината – спор за работата на въглищните централи.

На брифинг след срещата със Селин Гауер, Генерален директор на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия ГЕРБ обвиниха Кирил Петков, че е изрекъл две лъжи.

 

Първата голяма лъжа е, че правителството е поемало ангажимент за 40% съкращаване на емисиите. Втората още по-голяма лъжа е, че правителството на Кирил Петков не е поемало ангажимент и термични централи в България няма да бъдат затворени.

Жечо Станков, ГЕРБ

За ползотворната среща с представителя на ЕК и решенията след нея говори и Кирил Петков.

 

Имахме ползотворна среща с г-на Гаубер от ЕК и тя каза важно нещо. Днес ние сме в първите 10 страни, в които има усвояване на първо плащане по Плана. Мариците не трябва да се затварят!

Кирил Петков, ПП

Думите му обаче бяха прекъснати от депутатите на ГЕРБ, които го обвиниха в лъжа и двамата започват да се бутат. И в крайна сметка първият и вторият на изборите стигнаха до общо мнение. Петков каза, че „това е пример защо няма да подкрепим мандат с вас! Пачки, кюлчета…“ А от ГЕРБ отвърнаха „вие пък имате парапети!“