Добро Утро, Европа

Радомир Чолаков, ГЕРБ-СДС: Защо се искат компромиси само от нас?

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Какви компромиси още трябва да направим? Защо се искат компромиси само от ГЕРБ, а не се иска компромис примерно от „Продължаваме промяната“? Защо не се иска компромис от „Демократична България“?“ Тези въпроси зададе в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков, коментирайки възможностите за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание.

 

Имам усещането, че електорално малките политически сили искат да нанесат някакво унижение на ГЕРБ. Няма да стане. Те трябва да приемат обективния факт, че ГЕРБ е първа политическа сила, на нашите избиратели им се следва уважение, и ако ще има правителство, то ще бъде с мандата на ГЕРБ или с подкрепата на ГЕРБ, но преди това, откровено ви казвам, на ГЕРБ му се следва едно извинение.

Чолаков изрази предположение, че ГЕРБ-СДС ще предложи състав на правителство от експерти, неутрални политически фигури.

Депутатът смята, че в момента цялата политическа система и обществото ни страда заради „непремерените приказки на няколко политици“. Въпреки това, той е оптимист за съставяне на правителство.

Това сочи логиката на политическото развитие през последния месец. И ще се разчита на такава подкрепа, с която се посрещат решенията, които ГЕРБ предлага, които получават по 150-160 гласа“, каза депутатът от ГЕРБ-СДС. По думите му, това е усещането от разговорите и от общия климат в парламента.

В момента, за пръв път в българската политическа история, председателските места на парламентарните комисии са раздадени паритетно. Парламентът работи много добре по този начин“, каза още Чолаков.

Цялото интервю вижте във видеото.