Спорт

Димитър Бербатов: Промяната ще се случи скоро, заяви кандидатът за президент на БФС

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Sport (4)

"Обществеността е настроена за промяна и тя ще се случи скоро", обяви бившият нападател на ЦСКА и Манчестър Юн Димитър Бербатов пред БНТ. Той благодари за подкрепата на отбори и фенове, които стоят зад кандидатурата му за президент на БФС.

"Българският футбол няма да тръгне нагоре със сегашното управление и това всички го знаем. 99% от спортната общественост в България иска промяна, за което благодаря. Виждам, че сме прави от две години. Отбори и фенове показват, че не се търпи повече", добави той.

Топреализаторът на националния отбор е на мнение, че системата за видеоасистенция на реферите е крачка в правилната посока.

"ВАР е дилема за световния футбол. В Германия и Англия едни треньори са "за", други са "против". ВАР има предимства и минуси. Трябва да вървим в крачка с новите технологии“, смята Бербатов.

 

Бетис - Севиля 1:1: Три червени картона белязаха дербито на "Бенито Виямарин"

Бетис и Севиля не успяха да се победят на "Бенито Виямарин". Коридата между градските съперници завърши 1:1  Съдията Хосе Санчес вдигна общо 12 картона, три от тях червени. Първият изгонен бе Гонсало Монтиел от гостуващия тим, който бе пратен в съблекалнята в 38-ата минута.

Само пет след това капитанът на гостите Хесус Навас вдигна на крака феновете на Бетис, след като си отбеляза автогол.  В добавеното време на първата част и домакините останаха с 10 души, след като Набил Фекир бе изгонен, а първата част се игра цели 56 минути.

Само няколко минути след подновяването на играта домакините останаха с девет души, след като и Борха Иглесиас бе изгонен, а така задачата на Севиля да се върне в мача изглеждаше доста по-лека.

И футболистите на Хорхе Сампаоли направиха точно това, изравнявайки чрез Неманя Гудел в 81-ата минута - 1:1, както и завърши срещата. А бомбата от сръбския национал със сигурност ще е сред кандидатите за най-красиво попадение на сезона.

За първи път през XXI век трима футболисти са изгонени в севилското дерби.

 

Лубе Чивитанова - Верона 3:1: Николов и компания с успех в българското дерби на Ботуша

Италианският шампион - Кучине Лубе Чивитанова спечели срещу Верона с 3:1 (16:25, 26:24, 25:21, 26:24) в българското дерби на Ботуша. Треньор на гостите е  Радостин Стойчев, а в състава е и Алекс Грозданов.

От това лято пък за домакините играе Алекс Николов, който започна като титуляр и направи голям мач за Чивитанова, отбелязвайки 21 точки. По-резултатен от него бе единствено Габи Гарсия Фернандес, който завърши с 26 точки. Големият син на Владо Николов се отчете с 18 точки от атака, 2 точки от блок и заби един ас от сервис. Алекс имаше 60 процента успеваемост при атаките.

Алекс Грозданов също взе участие във всичките геймове за Верона. Той завърши с 4 точки, като две от тях бяха на атака, където имаше 50% успеваемост и 2 на блокада.

Кучине Лубе Чивитанова заема второто място във временното класиране с 4 победи, 1 загуба и 12 точки, но и с мач повече. Верона пък е 6-и с 3 победи, 3 загуби и 8 точки. В следващия 7-и кръг Лубе гостува на Топ Волей (Чистерна), докато играчите на Радостин Стойчев са домакини на Веро Волей (Монца).