Политика

ГЕРБ предложиха 24 май да стане национален празник

От Георги Колев Георги Колев Редактор
9428674 Снимка: БГНЕС

24 май да бъде национален празник, това предложиха от ГЕРБ-СДС в парламента. 
Във времена на разделение, трябвало да има празник, който да ни обединява. Така от ГЕРБ - СДС аргументираха предложението си за нов ден на Национален празник. 

 

Това е денят, който в най-голяма степен ни обединява. Обединява всички нас българи, минало, настояще и бъдеще. Това е денят, който в най-голям степен припознаваме като празник - на образованието, духовността, културата, а с това ще просперираме.

Красимир Вълчев, ГЕРБ-СДС

Идеята на опозицията обаче не срещна подкрепата на управляващите. Според тях такава промяна няма да обедини хората, а напротив - ще ги раздели още повече.

 

Не е коректно 24 май да се използва като разделителна линия за отделни хора и групи в обществото. ГЕРБ имаха възможност 12 години да направят каквито искат промени, но те не ги направиха. Правят ги сега, за да предизвикат отново разногласия. Не е коректно спрямо обществото и то трябва категорично да отхвърли подобни идеи.

Благовест Белев, “Продължаваме промяната”

От “Възраждане” също се обявиха твърдо против предрожението. Лидерът им - Костадин Костадинов - го нарече го, “стара русофобска манджа”.