Европа

Стартира Euronews Romania

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Евронюз Румъния Андра Дяконеску, главен редактор на Euronews Romania

На 25 май към семейството на Euronews се присъедини още една страна - съседна Румъния. Партньорският канал ще излъчва национални и международни новини от 6:00 до 24:00 часа всеки ден, с акцент върху европейската перспектива. 

 

Семейството на Euronews продължава да расте, след като нашият сестрински канал Euronews Romania вече излезе в ефир. Роден от партньорството с Политехническия университет в Букурещ, Euronews Romania е шетият филиал на Euronews в Източна Европа и на Балканите. Създаден от екип от 200 журналисти и технически лица, филиалът ще отразява национални и международни новини на живо от 6:00 ч сутринта до полунощ, винаги с европейската перспектива. 

 

Разглеждаме голямата криза, която очаква целият свят, продоволствената криза. Имаме ексклузивни интервюта от днес с еврокомисари и НАТО. Говорим за това какви може да са решенията за Румъния, за Европа и за целия свят. Искаме да внесем перспективата за нашите зрители, да им дадем глас, защото това е важно за нас и за нашата аудитория. Това е, в което вярваме. 

Андра Дяконеску, главен редактор на Euronews Romania

От 2018 г. Euronews стартира 5 партньорски канала: Euronews Albania през 2019 г, Euronews Georgia през 2020 г, Euronews Serbia през 2021 г, Eurоnews Bulgaria през този май и Euronews Romania от 24 май. 

Според индекса Глобал Уеб, съдържанието на телевизионната мрежа се разпространява в 160 страни и достига до 440 милиона домакинства по света. Всеки месец Euronews се гледа от над 145 милиона зрители през телевизионните канали и онлайн платформите.