Общество

Министерство на здравеопазването: За Националната детска болница ще се търси опит от чужбина

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ
Global_And
Юлиян Стоянов Юлиян Стоянов Репортер

За изграждането и развитието на Националната детска болница ще се черпи опит от чужбина. Това заяви за Euronews Bulgaria началникът на политическия кабинет в здравното министерство доц. Момчил Мавров. Той посочи, че теренът, върху който ще се изгради националната детска болница е избиран дълго, за да отговори на всички необходими критерии.

 

 

Най-важно за избора на един такъв имот са възможностите за осъществяване на повече пътно-транспортни входно-изходни точки. Включително за пешеходци, за служебни автомобили, за граждански автомобили и т.н. И най-вече възможността да се разгърне и развие един болничен комплекс и за в бъдеще.

Идеята на лечебното заведение е да създаде "златните стандарти" в развитието на педиатрията. За целта трябва да се събере екип от най-добрите специалисти, а търсенето трябва да започне още сега, убеден е доц. Мавров. 

 

Аз съм оптимист и по отношение на това, че ще бъдат създадени достатъчно специалисти, които да работят в бъдещата Национална детска болница. Към момента има специалисти, но дали са достатъчно, не смея да бъда категоричен.

Цялото интервю вижте във видеото.

Вижте също и репортажа на Юлиян Стоянов от мястото, избрано от служебния кабинет за строеж на Националната детска болница: