Култура

Мащабни и магични илюзии: „Забранените фокуси на Ненчо“

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Когато един любител на фокусите стане актьор се ражда театрална постановка за фокуси. Такава е „Забранените фокуси на Ненчо“, която се играе в театъра на Българската армия.

В студиото на „Добро утро, Европа“ по Euronews Bulgaria гостуваха Ненчо Илчев и Лара Златарева, които са главни действащи лица в мащабния шоу спектакъл.

„За съжаление в България като чуят фокус и веднага го свързват с това, че трябва да отидат децата. Нямаме традиция още в такъв тип представления, а това е едно семейно представление, където има за всекиго по нещо. Децата се радват на фокусите, родителите се радват на хубавата човешка история, която се разказва вътре и се трогват, което много ме радва. Като свърши представлението има една книжка за разкрити фокуси и много ме радват развълнуваните родителите на опашката за нея“, сподели Ненчо.

„Когато дойде финалът на нашето магично шоу и видиш просълзени хора, които разбират посланието, тоест родителите – порасналите деца в залата, това е много емоционално“, посочи Лара.

„Тук фокусите са големи, свързани с голям декор и реквизит, мащабни, магични илюзии, които хора, пътували на запад, знаят, че това са цели шоу спектакли, като тези на Дейвид Копърфийлд, Крис Ейнджъл и други“, каза още тя.

Вижте целия разговор с Ненчо и Лара във видеото.