Политика

Александър Ненков, ГЕРБ-СДС: Шансове за кабинет с първия мандат има, но са малки

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Ден преди вторите политически консултации при президента, изходът от разговорите за кабинет остава загадка. А въпросът ще се постигне ли съгласие за редовно правителство продължава да няма еднозначен отговор. Според първата политическа сила ГЕРБ-СДС шансове за кабинет с първия мандат има, но са малки. Депутатът Александър Ненков заяви, че за да постигнат мнозинство партиите трябва да направят т. нар. исторически компромис. 

 

След поредица от избори и политическа криза, в която сме изпаднали, ние се опитваме и с нестандартен ход, тъй като е нестандартна ситуацията, да подходим с опция да направим правителство. Може пък и да се случат позитивно нещата. Естествено, малка е вероятността. Но за третия мандат има много време и мисля, че е рано да се говори.

„Докато не започнат политическите партии и лидери да търсят някакъв консенсус, да има разговори, независимо дали ще е първия или третия мандат, и още няколко избори да направим, пак няма да доведе до нещо позитивно“, убеден е зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Относно идеята за връщането на хартиените бюлетини Ненков сподели, че в тяхната партия нямат очакване за някакъв свръх наплив от хора, които да започнат да гласуват. А основната причина да искат връщането им е друга.

 

 

Ние не вярваме на тази машини. Имаме своите подозрения, и то основателни подозрения, за честността на вота.

Цялото интервю вижте във видеото.