Свят

Илън Мъск занесе в „Туитър“ мивка – знак за сделка

От Euronews България Euronews България
Ilon Musk Кадър: Twitter

Илън Мъск публикува видео, на което се вижда как влиза в централата на Twitter в Сан Франциско с порцеланова мивка на ръце.

„Entering Twitter HQ – let that sink in“, гласи текстът към клипа. Първата част на фразата означава „Влизам в централата на „Туитър“, но втората дава богат набор от възможности за тълкуване и представлява игра на думи.

 

На английски „sink“ означава „мивка“, но и „потъвам“. Целият израз се използва в няколко случая – когато човек поднесе изключително изненадваща информация, когато иска специално да натърти на казаното, когато иска да се отдаде на много задълбочен размисъл, или да се заеме изключително сериозно с нещо.

Затова изненадващата визита в централата на „Twitter“ беше изтълкувана като знак, че сделка ще има и Мъск все пак ще придобие социалната мрежа.

За това свидетелства и друго двусмислено послание на милиардера отново в Twitter. Той е сменил автобиографичната информация в своя профил на „Chief twit“. Играта на думи тук е с превода на „twit“, което освен публикация в социалната мрежа, означава и „глупак“.

Така е възможно Мъск наистина вече да се самоопределя като „главен туитъджия“, но и просто да се самоиронизира.

„Милиардерът е изправен пред краен срок в петък, за да завърши покупката на стойност 44 млрд. долара, която обяви преди месеци, но след това се опита да откаже“, припомня BBC. По-рано този месец той се съгласи да придвижи сделката напред под заплаха от съдебен процес.

Преди дни Илън Мъск каза, че „Twitter“ се нуждае от дълбоки реформи и намаляване на персонала. От снощната му публикация не става ясно с кого точно се е срещал при изненадващата визита. Междувременно The Wall Street Journal съобщи, че Мъск е задвижил процедура по искане на банков заем, за да финансира част от сделката.