Политика

Вяра Емилова, БСП: Изключително важно е приемането на бюджета

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

БСП зае държавническа позиция като гласува най-възрастният депутат да застане начело на парламента. Това заяви в студиото на „Добро утро, Европа“ депутатът от "БСП за България" Вяра Емилова. Според нея от изключителна важност е приемането на бюджет, както и съставянето на правителство. Ако третият мандат бъде връчен на БСП, партията ще опита да направи кабинет, увери Емилова.

 

БСП има категорична позиция по този въпрос, че ние няма да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ, с мандат на ДПС и с мандат на „Възраждане“. Щом се състави правителство, ще видим дали то е възможно и с мандата на коя политическа сила – ако има внесени законопроекти по определени политики, които касаят бъдещето на България, тогава е възможно да проведем някакви разговори. През утрешния ден е много да направим работната група, която ще приеме правилата, по които ще работи Народното събрание, знаете че правилникът има статут на законопроект. И оттам нататък изслушването на финансовия министър – много важно изслушване, за да видим как се движи бюджета и какво следва оттук нататък.

„Много е важно и структурирането на комисиите. Социалната комисия е наш приоритет“, заяви Емилова.

„Ние няколко пъти дадохме сигнал към „Продължаваме промяната“, че част от тяхното поведение не граничи с коалиционната етика. Част от това беше провеждането на кампанията преди месец, в която „Продължаваме промяната“ изцяло иззеха политиките на БСП“, каза още тя.

Цялото интервю вижте във видеото.