Политика

Гълъб Донев: Подготвили сме проект за бюджет

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Gulub Donev Служебният премиер Гълъб Донев. Снимка: БГНЕС

Аз съм реалист. Надявам се, че българските народни представители ще изберат свой председател, ще излъчат мнозинство, което да състави редовно правителство, което да поеме управлението на страната през тежките месеци, които предстоят.

Това каза премиерът Гълъб Донев преди заседанието на НС, предаде БГНЕС.

Надявам се тези различия да бъдат преодолени с диалог и да се намерят линиите, по които могат да седнат и да преговарят; да направят добра програма с цели и конкретни резултати, които да постигнат в интерес на българските граждани и на българския бизнес.

Не трябва да се прави компромис с националните приоритети, с националния суверенитет, и с интересите на българските граждани, допълни премиерът.

Това, което оставяме на народните представители – служебното правителство свърши огромна работа, подготви всички законопроекти, които не бяха подготвени до този момент по плана за възстановяване и развитие, подготвен е и проект на бюджет, който депутатите да разгледат, да определят ясно и точно своите политики и приоритети за управлението на държавата, които са в интерес на гражданите. Но в същото време да проявяват реализъм и здрав разум за това да не допуснат България да изпадне в спирала на инфлация, в дългова спирала, така че българските граждани да са спокойни и уверени от новото управление на държавата, допълни още служебният премиер.