Политика

„Възраждане“ обмислят да поканят лично посланиците на Русия и Беларус в парламента

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Всяка една парламентарна група има право да покани до пет гости и ние обмисляме в момента да поканим руската посланичка и беларуския посланик в тази ситуация, в зависимост от това до каква степен ще напреднат провокациите на „Демократична България“, „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС.

Това каза лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който дойде пред сградата на Народното събрание, за да изрази позицията си пред медиите, тъй като партията му не изпрати представител на работната среща, на която беше обсъдено предложението на ГЕРБ-СДС на първото заседание на 48-ото НС да бъде поканен президентът на Украйна Володимир Зеленски да отправи видео обръщение, предаде БГНЕС.

 

Нямаме място на срещата, това е място, на което се събира евроатлантическата тълпа в парламента. Нормалните хора няма как да сме там, имаме други задачи – срещи с избирателите. Хората ни питат кога ще започнем да се занимаваме с проблемите на България.

Според него всичко това, което се случва в момента, е абсолютна провокация, която по-голямата част от партиите в парламента, са превърнали в свое основно занятие. „Те чертаят разделителни линии. Не се интересуват от проблемите, които ние българите имаме, не се притесняват от това, което идва на дневен ред пред нас, не се притесняват, че най-вероятно и правителство няма да се случи. Единственото, което ги вълнува, е да не допуснат руската посланичка и посланика от Беларус, и да пуснат човека от Украйна да говори на телевизионен екран в НС“, смята Костадинов и допълни, че няма как да подкрепят и Зеленски да говори на първия председателски съвет.

Той подчерта, че основният проблем, който българите имаме е, че изчезваме като държава. Лидерът на „Възраждане“ се обърна и към медиите и заяви, че те са ангажирани вече трети ден с нещо, което няма отношение към основните проблеми на българския народ.

На въпроса дали представител на „Възраждане“ ще отиде в понеделник на среща с БСП, свързана с проектобюджета, на която левицата кани всички парламентарно представени формации, Костадинов отговори: „Не, разбира се. БСП нямат правомощията да правят нещо подобно. Като влезем в парламента ще си говорим надълго и нашироко.“

Той съобщи, че след като НС започне работа, „Възраждане“, която вече е създала контактна група с техните икономически експерти Виктор Папазов и Деян Николов, ще иска разговори с всички парламентарни групи по отношение на свикването на референдум за запазването на българския лев, съответно отказът от присъединяване на България към еврозоната.