Политика

Борисов: Ще обеднеем жестоко

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Бойко Борисов Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред симпатизанти в Шумен. Кадър: Фейсбук

„Инфлацията расте като великденски козунак. Между 0% и 3% трите ни правителства са я държали. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото – нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка на правителството сега се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко“.

Това обяви на среща със симпатизанти в Шумен лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

 

Той уточни, че данни на ЕС инфлацията в България е достигнала и надминала 12%. „Сега викате „оставка“ и ГЕРБ да се връща на власт. ГЕРБ да се върне на този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме притискате за вот на недоверие и да правим нови избори – не участвам", категоричен е Борисов.

 

Въпреки нашето запъване за избори, ние виждаме, че те идват.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

„Намираме се в Шумен – житницата на България. Какво стана със зърното? Къде са тези милиард и 200 милиона?”, попита Борисов.Всички си подписаха договорите с „Газпром", взимат си евтиния газ и си мълчат, защото не са „такива герои.

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ

„От едната страна е Кирил Петков, който казва, че подкрепят бизнеса с 4,1 милиарда, от другата страна е отговорът на министъра на енергетиката, че е 1,1 милиарда. 3 милиарда лъжа и това за вас не е новина”, каза Борисов.