Добро Утро, Европа

Даниел Митов: Гражданите изискват диалог между партиите

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Диалог и отговорно поведение пред българските граждани - за това призова останалите партии зам..-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в студиото на Euronews Bulgaria. Той отново подчерта, че не предлагат коалиция, а диалог по политики. Ако разговорите приключат без успех, от партията още не са решили дали ще върнат изпълнен или неизпълнен мандат на президента. 

 

Ще трябва да мислим повече преди да говорим, ще трябва да намалим температурата. Ето аз ви казвам и на мен много-много не ми се говори с тях, но отговорното политическо поведение предполага разговор. Българските избиратели не са дали на нито една партия възможността да управлява самостоятелно. А наше задължение като отговорни хора, които са обещали нещо на избори наше задължение е да започнем да разговаряме в този парламент. Ние подхождаме добронамерено с идеята, че когато тръгнат разговори те ще доведат до някакъв резултат. Ако не доведат тогава ще взимаме съответните решение, които ще се наложат от обстоятелствата.

„Надявам се, че поне малко от малко ще се прояви някакъв разум и ще е възможен разговор“, сподели още Митов.

„Има много формули за съставяне на правителство – правителствата не биват само коалиционни. За мен е много важно да се постигне съгласие по идеите и по проблемите, които стоят пред държавата – отношението към войната в Украйна, каква позиция трябва да заема България“, уточни зам.-председателят на ГЕРБ.

„Фискалната дисциплина, управлението на публичните финанси е другият голям крайъгълен камък, на който ние много държим като консервативна дясно-центристка партия“, допълни той.

Цялото интервю вижте във видеото.