Европа

Зеленски: Украйна не може да бъде сплашена от руските удари

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Украйна може да стане още по-обединена след масираните руски удари. Това заяви президентът Володимир Зеленски, изброявайки някои от поразените граждански цели в столицата Киев. Той разкри, че е разговарял с американския си колега Джо Байдън за доставка на модерни системи за противовъздушна отбрана. 

"Типична терористична тактика" – така нарече руските ракетни удари по множество украински градове Володимир Зеленски. Обръщайки се към нацията в емоционално видеообръщение, той изреди някои от поразените цели в Киев вследствие на масирания руски обстрел.

 

Точно зад мен е детска площадка в парка Шевченко, която също стана цел за руска ракета. Но не е само парка Шевченко, също и една от основните улици с музеи в Киев. В частност музеят на изкуствата Ханенко бе поразен от атаката на терористите. Целият свят забеляза какво направиха руснаците.

Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Въпреки пораженията, Украйна не може да бъде сплашена, увери нейният лидер.

 

Украйна не може да бъде сплашена. Само още повече да бъде обединена. Украйна не може да бъде спряна. Още повече сме убедени, че терористите трябва да бъдат неутрализирани.

Володимир Зеленски – президент на Украйна 

Зеленски съобщи още, че е разговарял с американския президент Джо Байдън за доставка на модерни системи за противовъздушна отбрана след масираните руски ракетни удари.

"Главната тема на разговора ни беше противовъздушната отбрана. В момента това е първостепенен приоритет на нашето отбранително сътрудничество", добави украинският президент.