Euronews Primetime

Кирил Симеонов: ИТН няма да мръдне и сантиметър назад относно Северна Македония

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ
Кирил Симеонов Стоп кадър от студиото на Euronews Bulgaria

"Ние нееднократно сме заявявали, че наистина няма да мръднем и сантиметър назад относно нашата позиция спрямо Северна Македония. Сега научавам от вас, това което примера ще предприеме, което може би е стъпка в правилната посока", това заяви в в студиото на Euronews Bulgaria е Кирил Симеонов депутат от "Има такъв народ". 

Повод за изказването му е видеообръщение на премиерът Петков, в което малко по-рано днес призова президента Радев да свика Консултативен съвет по национална сигурност относно състоянието на преговорите между България и Северна Македония.

По повод мерките на правителството срещу инфлацията, Кирил Симеонов заяви: "като макроикономист, аз мога да ви кажа, че това е едно от предизвикателствата пред нашата икономика, да се намери точния баланс, което е много трудно, наистина да не влезем в такава инфлационна спирала, но съгласете се, че този антикризисен пакет, той е таргетиран спрямо основно най-уязвимите групи в общестовото и с или без тази подкрепа конкретно визирам пенсионерите тази инфлация ще я има".

Вижте още по темата: