Спорт

Лудогорец гостува на ХИК Хелзинки в третия си мач от група C на Лига Европа

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Ludogorec Анте Шимунджа, ст. треньор на Лудогорец

Лудогорец гостува на ХИК Хелзинки в третия си мач от груповата фаза на турнира Лига Европа. Българският шампион играе с финландския първенец днес от 19:45 часа българско време.

В първите си две срещи нашият тим постигна победа над Рома с 2:1 у дома и загуба от Бетис с 2:3 в Севиля. „Зелените натрупаха самочувствие след изиграването на първите два мача в група С срещу фаворитите и ще се опитат да вземат максимален брой точки от двубоите с финландския представител, който е на дъното без точка и вкаран гол до момента. Като най-голямо притеснение преди мача капитанът Кирил Десподов и директорът Козмин Моци очертаха изкуствения терен, на който ще се проведе срещата. Междувременно, старши треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа бе категоричен на пресконференцията си, че отборът му си е написал домашното и е разузнал добре съперника.

„Ще има промени. Между този мач и онзи с Жалгирис на изкуствения терен има огромна разлика. Няма нови контузии освен Доминик и точно затова съм щастлив. Написали сме си домашното, знаем те как играят, анализирахме ги. Играят пред тяхната публика, но очаквам амбиция и смелост. Аз искам ние да минем на седма скорост. Ние сме в сгъстен цикъл от началото. За нас най-важният мач е следващият. Откакто дойдох, знаех, че ще играем през 3-4 дни, но продължавам да гледам мач за мач. Целта ни е да даваме най-доброто от себе си", заяви наставникът на Лудогорец Анте Шимунджа преди срещата. 

Още спортни новини вижте във видеото: