Култура

"В сърцето на машината": Кое е новото българско предложение за "Оскар"

От Euronews България Euronews България

След отпадането на филма на Зорница София „Майка“ като българска номинация за „Оскар“ за международен филм, новото българско предложение се казва „В сърцето на машината“.

За новата българска номинация разказа в ефира на Euronews Bulgaria продуцентът на филма Александър Пенев.

Той обясни, че има срок до 3 октомври, в който трябва да се изпълнят определени технически изисквания.

Според Пенев не е правилно България да е представена от филм, в който се говори над 50% от времето на чужд език.

Моето лично мнение, че филмите трябва да бъдат оценявани не само от жури, но също така и от зрителите. Нашият филм натрупа 120 хил. зрители и ние продължаваме да получаваме невероятни отзиви.

Александър Пенев, продуцент на филма „В сърцето на машината“

„Всеки продуцент, който предлага неговият филм да бъде българският представител за наградите „Оскар“ трябва да отговоря на определени условия. Според мен филмът трябва да направи минимум 50 хил. зрители“, посочи продуцентът и добави, че конкуренцията на пазара ражда по-добри продукти.

„Доброто се крие във всеки един от нас. По пътя някъде сме го забравили или сме нямали време да му обърнем внимание заради нищетата, в която живеем или други проблеми, но дълбоко в нас има един добър човек и това трябва да надделее. В нашия филм искаме точно това да покажем. Независимо какво си направил през живота си, в тебе има нещо добро – покажи го, струва си“, подчерта Пенев.

Вижте целия разговор във видеото.