Добро Утро, Европа

Експерти: Нови избори напролет

От Диана Радева Диана Радева Журналист

Нови избори напролет очакват експертите. Мнението е на политолога Георги Проданов и експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов в Euronews Bulgaria. Според тях кампанията е вяла, въпреки че е значима. А и избирателите, и политиците са изморени, и всички правят планове за следващите избори.

 

Трудно е да се каже каква ще е избирателната активност, но с голяма степен на вероятност може да се прогнозира, че тя няма да е по-висока от тази на последните избори през ноември 2021 година. Всичко зависи от това как традиционните ще мобилизират твърдите си електорати.

доц. Иво Инджов

Ще ми се, не съм оптимист, но се е случвало избирателите в ситуация, в която никой не може да им предложи нищо реално, да отидат и да гласуват, вярвайки, че те могат сами да променят ситуацията, тоест да объркат сметките и на нас, експертите, с избирателната активност, и на самите партии. Избирателите, поне хората, с които аз общувам, очакват това – да бъде същия резултат като от предишните избори и да не се формира ново правителство.

Георги Проданов

Целия разговор вижте във видеото.