Икономика

Перспективите пред високите технологии: Robotics Strategy Forum 2022

От Euronews България Euronews България
Rsf10

„Професионална асоциация по роботика и автоматизация" (PARA) за четвърта поредна година организират технологичния форум Robotics Strategy Forum 2022. Събитието ще се проведе на 19 и 20 септември (понеделник и вторник) в сграда „Инкубатор“ на „София Тех Парк“, където освен да чуят дискусионната част, посетителите ще могат и да видят изложбена част от над 20 щанда с роботи, машини и индустриални иновации на компании и организации.

Събитието ще се проведе на 19 и 20 септември (понеделник и вторник) в сграда „Инкубатор“ на „София Тех Парк“, където освен да чуят дискусионната част, посетителите ще могат и да видят изложбена част от над 20 щанда с роботи, машини и индустриални иновации на компании и организации.

В рамките на дискусионната част, тази година събитието ще бъде открито от Министъра на иновациите и растежа - Александър Пулев, а лектори ще бъдат мениджъри и ръководители на отдели в компании като “Фесто Производство“, „Шнайдер Електрик България“, „ФАНУК България“, Giga Automata, Strypes Group, „Одело“, „Теси“ и други. На специална сесия Лазар Петров от Фонда на фондовете ще представи темата „“Инвестиции за устойчив икономически растеж“.

Партньори на RSF тази година са ИАНМСП, Фонд на фондовете, направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие“ на град София, Българска стопанска камара (БСК), Фондация „Америка за България“, Атлантически клуб, Американска търговска камара в България, София Тех Парк, BESCO - Българската стартъп асоциация, Фондация „Приложни изследвания и комуникации”, програма TranS4MErs.

Сред медийните партньори са Euronews България, DigitalK, SeeNews, Свръхчовекът с Георги Ненов, Wealth Bulgaria, проектът Дигитални истории, Инженеринг Ревю, специализирания портал за роботика Robotics-Bulgaria, Инженер.bg, Ел Медиа, ProfiLand, Teacher.bg, Мая Цанева – блогър и журналист.  

В рамките на Ден 1 ще дискутираме кои са тенденциите в индустрията, представим успешните примери и изпратим послание към държавата къде е нейната роля. Ще научим:

Как автоматизацията подпомогна големи индустриални производства

Какъв тип технологии се прилагат в индустрията

Кои са успешните български примери, изграждащи технологична кариера – от космонавтика до роботика

Работи ли индустрията в симбиоза с науката?

 

Накрая на Ден 2 ще може разберете кои са финалистите в Demo day от сезон 1 на PARA Robotics Incubator. Десет екипа ще се изправят пред специализирано жури, за да представят какво са създали по време на инкубатора. Инициативата бе подкрепена от Фондация „Америка за България“, FESTO, Шнайдер Електрик, ФАНУК България, Вангавис, Фонд за капиталови инвестиции към ББР.