Политика

Слави Трифонов: ПП правят каквото си искат в коалицията

От Георги Колев Георги Колев Редактор
8786962 Лидерът на ИТН Станислав Трифонов. Снимка: БГНЕС

Представителите на “Продължаваме промяната” в този кабинет нито се допитват до коалиционните си партньори, нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат. И много често това изобщо не е добро за страната.

Това написа лидерът на „Има такъв народ“ Станислав Трифонов в страницата си във „Фейсбук“.

 

Напоследък стават непонятни неща в управлението на страната.

Станислав Трифонов, лидер на ИТН

„Разни хора от тях говорят без да има нужда по теми, от които не разбират. Например, за проблема със спрените газови доставки и преговорите за нови енергоизточници, най-изненадващо се обаждат финансовият министър Асен Василев и, представете си, Лена Бориславова. И двамата са невероятни експерти по енергетика, особено Лена. По-лошото е, че говорят неверни неща, например за очакваната цена на газа. И не само. Създават неверни очаквания. И вредят на трудно провежданите преговори“, пише Трифонов.

Трифонов дава примери и с войната в Украйна и приемането на еврото. „В тази криза, създадена от войната в Украйна, сума ти хора обясняват какви мерки ще се приложат. Обясняват ги, все едно са последна инстанция. Обясняват и обещават. С малката разлика, че нищо от обещаното все още не е обсъдено и не е прието от коалиционните партньори. Или пък опитът на Асен Василев да прескочи не само Парламента, а и коалиционното споразумение за начина, по който страната да приеме еврото.“

 

За проблема със Северна Македония е направо ненужно да ви говоря. Защото всички разбраха за нерегламентираните опити на Кирил Петков и съветниците му да заобиколят националния интерес.

Станислав Трифонов, лидер на ИТН

„Къде останаха обещанията, че всеки ден ще осветлява по една далавера на ГЕРБ? Къде са онези открити осем милиарда крадени пари? Къде е премахването на модела “ГЕРБ”, при положение, че в кабинета има кадри на ГЕРБ като министри? Защо казвам всичко това? Казвам го като предупреждение. Надявам се да са ме разбрали“, завършва поста си лидерът на ИТН.