Общество

Министър Шишков: Строителят на връзката с Гърция не е довършил в срок пожарната система

От Euronews България Euronews България

Гръцката фирма строител на интерконектора не е изпълнила в срок монтажните дейности по системата за пожарна безопасност. Това заяви служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков.

По негови думи до края на тази седмица строителят е поел анагажимент да довърши обезопасителните инсталации, а в средата на другата ще бъде готова и документацията, за да се подпише акт 15. Министър Шишков допълни, че няма причина на 1 октомври интерконеторът да не бъде пуснат в експлоатация. 

Най-вероятно до края на седмицата ще изчистим тези документи, които зависят от общините, от държавата. Проектантът има готовност в момента, в който строи завърши обекта да внесе надявам се в понеделник да одобри екзекутиви и да може да се пристъпи към подписването на акт 15“, посочи министър Шишков.

„За съставянето на държавната приемателна комисия за решението за ползване се надявам, че строителят, който днес пое ангажимент до средата на другата седмица да завърши всички актове и протоколи, които са негов ангажимент, да ги предостави, за да можем да приключим строителството по начина, по който го бяхме планирали“, добави регионалният министър.

Шишков отбеляза още, че е помолил надзора да помогне на строителя с документацията.