Спорт

Шампионска лига: Най-комерсиалният турнир се завръща на европейските терени

От Euronews България Euronews България
Champions League Shampionska Liga AP Снимка: AP

Точно 101 дни след финала в Шампионската лига започва новият сезон в турнира. През май "Реал" (Мадрид) победи "Ливърпул" и вдигна своята 14-а европейска купа. Именно европейският клубен шампион е един от отборите, които днес започват участието си в надпреварата. "Реал" гостува на "Селтик" в среща от група F.

Отборът от Мадрид е считан за един от големите фаворити в турнира, а преди двубоя треньорът Карло Анчелоти предупреди, че "Селтик" е сериозен тест за тима му.

"Това е първият голям тест за нас през сезона. Обясних на играчите, че срещаме отбор, който е много силен, играе интензивно, бързо и агресивно", коментира Анчелоти, който отказа да отговори на въпрос дали голямата цел на "Реал" е 15-а купа в турнира.

През този сезон груповата фаза на Шампионската лига ще бъде изиграна в по-кратък период до началото на ноември заради световното първенство в Катар.

В друг интересен мач, който е в група Н, ПСЖ посреща "Ювентус". Двата тима са считани за големите фаворити да продължат напред, като още в първия двубой ще се види кой ще вземе предимство.

В група G "Манчестър сити" гостува на "Севиля", докато "Челси" започва участието си в турнира с визита на "Динамо" (Загреб).

Още спортни новини вижте във видеото: