Спорт

Евробаскет 2022: България ще гони задължителна победа над домакина Грузия

От Euronews България Euronews България
Basketbol Vezenkov AP Снимка: AP

Българският национален отбор по баскетбол ще гони задължителна победа над Грузия в четвъртия си двубой от група „А“ на Европейското първенство в Тбилиси тази вечер от 20:00 часа, за да запази шансове да се класира за елиминационната фаза на шампионата.

След трите си поредни поражения до момента – от Испания, Турция и Черна гора, само българите нямат успех до момента. Грузинците са с актив една победи и две загуби след като надвиха турците в неделя вечер. От шестте състава в групата първите четири ще продължат напред.

Представителният тим на България има две победи в последните пет срещи с този съперник, а най-скорошната е от преди 11 години на предишното Европейско първенство, на което участва – в Литва. Тогава националите победиха на 5 септември 2011-а със 79:69.

От тогавашния състав сега в селекцията са единствено Чавдар Костов и Александър Янев, а Филип Виденов вече е в ролята на изпълнителен директор на Българската федерация по баскетбол.

В състава на грузинците пък са играещите и на това първенство Гиорги Шермадини и Гиорги Цинцадзе, както и контузеният Торнике Шенгелия.

Още спортни новини вижте във видеото: