Култура

Три делфина бяха пуснати в открития океан след 10 години в плен

От Euronews България Euronews България

3 делфина бяха пуснати на свобода във водите край остров Бали след 10 години в плен. Те са били спасени от пътуващ цирк. Движението им ще бъде следено 1 година с GPS.

След 10 години в плен, три бутилконосови делфина вече плуват свободно. Джони, Роки и Рамбо бяха освободени във водите край остров Бали.

Преди това трите делфина са укрепили своето здраве и сила в т.нар. убежище, което им осигурява среда, близка до естествената.

Не знаем дали ще останат заедно - само тримата, или ще се присъединят към друго стадо. Или единият от тях може да се отдели и да прекара следващите няколко години в търсене на своя собствено стадо. Надяваме се, че ще се присъединят към стадо и ще започнат нов живот с ново с семейство. Не знаем накъде ще поемат, но им пожелаваме хубав и дълъг живот.

Линкълн О’Бари

След като са били освободени, делфините са се върнали още веднъж до стария си дом, след което са изчезнали в открития океан. Движението им ще бъде следено 1 година с GPS. 

Това е рязък контраст с предишния им живот, в който са били експлоатирани в пътуващ цирк, преди да бъдат спасени преди 3 години.