Свят

Тръмп нарече Байдън „враг на държавата“

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Доналд Тръмп не изневери на стила си и атакува Федералното бюро за разследване и приемника си на президентския пост в САЩ Джо Байдън. Това се случи на предизборен митинг в Пенсилвания за междинните избори за Конгрес през есента.
Ден по-рано съдия даде разрешение за публикуване на иззетите от имението на Тръмп материали, включващи 18 документа с гриф „строго секретно“.
76-годишният републиканец заяви, че операцията на ФБР е „една от най-шокиращите зпоупотреби с власт от която и да е администрация в американската история“.

 

Срамният обиск и проникването в дома ми в Мар-а-Лаго бяха пародия на справедливост, подигравка със законите, традициите и принципите на Америка пред целия свят. Светът бе шокиран от случилото се. Той (Байдън) е враг на държавата Искате ли да знаете истината? Той и групата, която го контролира, са врагове на държавата.

Доналд Тръмп, президент на САЩ (2016-2020 г.)

Докато Тръмп полага основите за очакваната кампания за президентските избори през 2024 г, той е изправен пред редица правни предизвикателства. 48 празни папки, обозначени като класифицирани, също бяха открити в дома му.

 

Интригуващ елемент, който съм сигурен, че следователите се опитват да разберат по-добре, е откриването на десетки празни папки, носещи гриф „строго секретно“. Какво е имало в тези папки? Какво се е случило с тези документи?

Ерик Тъкър, журналист от Асошиейтед прес

Бившият главен прокурор по времето на Тръмп – Уилям Бар, заяви, че изглежда правителството е имало основателни причини да извърши обиска в дома на републиканеца, например „добри“ доказателства за възпрепятстване на правосъдието.