Спорт

Локомотив е господарят на Пловдив след като надигра Ботев с 1:0

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант



Локомотив е господарят на Пловдив, след като спечели градското дерби с големия си съперник Ботев. Черно-белите стигнаха до успеха с 1:0 на своя стадион в парк "Лаута" с попадение на Бабакар Дион, който беше точен в 49-ата минута.

Двубоят предложи интересни ситуации и пред двете врати, като преди почивката Локомотив беше по-активен, а след попадението в началото на втората част, Ботев опита да обърне срещата.

Победата е пета за Локомотив от началото на сезона, с която тимът вече е четвърти в класирането. Ботев остава със само 4 точки след осем кръга и е на предпоследното 15-то място. Двата клуба от Пловдив се срещнаха за 115-ти път в историята на съперничеството. Локомотив и Ботев са с по 41 победи, а 33 пъти двата съперника завършват наравно.

Успехът е първи за Локомотив в дербито от ноември 2020 г., когато черно-белите разгромиха градския си съперник с 6:0.

ЦСКА-София пък постигна пета поредна победа и се изкачи на върха в Първа лига. Червените надвиха с минималното 1:0 новака в първенството Спартак (Варна). Единственото попадение вкара Дауда Бамба, който беше точен в 40-ата минута.

Тимът на Саша Илич доминираше в двубоя, но не успя да вкара положенията си. С 19 точки, които червените събраха, те изпреварват ЦСКА 1948, който тепърва ще изиграе мача си от кръга с Берое. ЦСКА-София обаче е с два мача по-малко.