Добро Утро, Европа

Десетки наводнени къщи в Карловско все още са откъснати от света

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Продължава разчистването на най-засегнатите от наводнението карловски села Богдан и Каравелово.

Жителите на Каравелово все още нямат достъп до къщите си след като над 190 литра вода на квадратен метър потопи домовете им преди два дни. Няма пострадали хора, но щетите от бедствието са огромни. В село Богдан над 20 къщи все още са откъснати от света. С около 10 сантиметра е спаднало нивото на водата в наводненото село Трилистник от придошлата вода. Вчера оттам са изведени 40 души.

Кметът на община Марица Димитър Иванов заяви, че обстановката се следи и има готовност, когато водата се оттече екипите да предприемат действия. 

Снощи в 22 ч. беше последната евакуация, която направихме. Човек, който сигнализира, че е самичък. Беше се качил на покрива на сградата. Благодарение на екипа, който беше тук от Велико Търново и доброволци от селото – човекът беше изведен на безопасно място и всичко е в нормата", каза Мирчо Петров, кмет на Трилистник.

Над  200 са наводнените къщи в шесте бедстващи села в Карловско. Справянето с пораженията ще отнеме около 2 месеца“, пък каза кметът на Карлово Емил Кабаиванов.
"Нямаме хора, които са без храна, без подслон и без медицинска помощ. От тук нататък ни чака описване на щетите, кандидатстване пред Междуведомствена комисия и много работа заедно с кметовете и с населението, както и с доброволци, които ще се отзоват“, допълни той.