Политика

Регионалният министър: Интерконекторът с Гърция трябва да бъде готов до 15 септември

От Euronews България Euronews България

Правим всичко възможно за приключването на обекта. Разбира се, зависи от строителя. Всеки ден е ценен. Обектът е с разрешение за строеж до 2017 г.

Това заяви служебният министър на регионалното развитие и растежа арх. Иван Шишков при инспекция на строителството на интерконектора между България и Гърция, предаде БГНЕС.

Регионалният министър не очаква да има забавяне, като по думите му в момента текат процедурите по подписване на всички необходими документи за въвеждане на съоръжението в експлоатация.

„Всеки ден получавам снимки, знам какви документи се дават и какви не се дават. Считам, че е добре периодично да идвам на място да проверявам“, посочи той и допълни, че държи постоянна връзка със строители, проектанти, надзорници, за да може да строежът на обекта да приключи по най-бързия начин.

„На няколко пъти имахме напрежение с надзорника относно документите. Все още не сме получили всички документи, които поискахме. Непрекъснато водим кореспонденция, надявам се до края на другата седмица да получим всички документи за извършеното досега строителство. Искаме ги за печелене на време преди въвеждането на обекта в експлоатация. Това, без което не може да бъде въведен обектът в експлоатация, трябва да бъде завършено. Според строителите интерконекторът с Гърция ще бъде готов до 10-15 септември", допълни Шишков.