Политика

Гълъб Донев: Партиите да не търсят опоненти в служебния кабинет

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

„Както всички забелязваме, предизборната кампания започна далеч преди официалния ѝ старт. За съжаление, има фактори, които приемат нас, служебното правителство, като противник в тази кампания, или по-точно искат да извлекат някакви съмнителни политически ползи на наш гръб. Нека припомня, че служебното правителство няма да участва в изборите, поради което е логично партиите и коалициите да потърсят опоненти другаде.“ Това заяви служебният премиер Гълъб Донев по време на откриването на заседание в Министерския съвет, предаде БГНЕС.

 

„Призовавам ви да запазим спокойствие и самообладание, въпреки че нерядко имаме основание да отговорим на неверни и обидни твърдения“, каза той и допълни, че първостепенната задача на служебното правителство да решава проблемите на милионите български граждани, а не да влиза „в дискусия с тези, които са ги създали с действия или бездействия“.

 

Ще продължим да работим организирано и упорито, като преодоляваме реалните, а не измислените трудности“, категоричен е Донев.

 

По Конституция и съвест наша отговорност е да осигурим подготовка и провеждане на честни и свободни избори. Това правим и ще правим безкомпромисно“, каза в заключение служебният премиер.