Euronews Primetime

Убийството във Велинград е с финансов мотив, смята Прокуратурата

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Общинският съветник от Велинград Екатерина Каферинова, която е и заместник-председател на местния Общински съвет, е убита в дома си в неделя вечерта. 

 

Починалата е имала рожден ден на 27-ми. Не е бил празнуван рождения ден. Той е дошъл за изясняване на финансови отношения. Не са празнували с гости, двамата са били сами.

Албена Кузманова – окръжен прокурор на Пазарджик 

Жертвата е познавала мъжа от много години. Според местни жители двамата живеели на семейни начала. Задържаният е брат на известния бизнесмен и транспортен бос Миролюб Столарски. Той е признал, че собственоръчно е убил жената в дома ѝ.

 

 

Между двамата е възникнал скандал. Причината е, че мъжът е претендирал жената да й върне голяма сума пари, която през годините той бил ѝ дал. Точният размер предстои да бъде изяснен в хода на разследването.

Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик

На мястото е установено, че по тялото на жената има следи от насилие и травми в областта на шията. 

Албена Кузманова – окръжен прокурор на Пазарджик 

Прокуратурата повдигна обвинение за умишлено убийство на задържания мъж. 

 

На този етап е установено, че мотив за престъплението е изцяло личен. Изключени са всякакви политически моменти по повод извършеното престъпление.

Паун Савов, прокурор в Окръжна Прокуратура - Пазарджик

Според психолозите, мотивът за едно такова убийство може да бъде от различен характер. 

 

Има такива ситуации, в които жертвите също провокират и то доста интензивно извършителите, тъй като жената е общински съветник. Възможно е между тях да има разправии, които са завършили с един импулсивен финален акт.

д-р Веселин Герев – психиатър 

Убиецът го грози между 10 и 20 години затвор.