Спорт

Левски пречупи Ботев във Враца за четвъртата си поредна победа в Първа лига

От Венислав Григоров Венислав Григоров Стажант
Levski Vraca

Левски спечели четвърти мач от началото на сезона, побеждавайки "Ботев" (Враца) с 2:0 в двубой от осмия кръг на Първа лига. Гостуването на "сините на стадион" "Христо Ботев" не беше никак лесно, въпреки че те играха с човек повече около 45 минути.

Столичани поведоха в 31-ата минута, когато Андриан Краев засече с глава центиране на Филип Кръстев от корнер. Врачани останаха с човек по-малко в 43-ата минута, след като Сантиаго Монтоя получи втори жълт картон. В 83-ата минута Левски стигна до втори гол, възползвайки се от численото си преимущество. Уелтон проби по левия фланг, след което подаде по земя в наказателното поле към Ивелин Попов. Той от своя страна овладя и отклони към свободния Илиян Стефанов, който преодоля Красимир Костов. В 89-ата минута Ноа Сонко Судберг също видя червения картон заради непремислено действие на самата аутлиния. Защитникът на Левски изпревари Мирослав Маринов, който пък пробва да отнеме с шпагат. Сундберг скочи, но във въздуха насочи единия си крак в главата на Маринов и след намесата на ВАР бе изгонен от игра.

Така Левски има пет изиграни мача от началото на сезона, в които взе четири поредни победи. С 12 точки сините заемат седмо място в класирането. Ботев е 12-и с актив от 7. В по-ранния мач от програмата на 8-ия кръг Хебър и Пирин завършиха наравно 0:0. В класирането "орлетата" са 15-и с 3 точки в сметката си, докато "гробарите" от Пазарджик са 13-и със 7.

Още спортни новини вижте във видеото: