Политика

Хаджигенов и Бабикян се изтеглят от изборите

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Николай Хаджигенов и Арман Бабикян се отказват от участие в изборите и ще изтеглят документите на формацията “Ние идваме!” от Централната избирателна комисия.

На 16 август “Ние идваме!”, с мандата на Единна народна партия, се регистрира за участие в предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори. От формацията внесоха подписка с 3132 подписа на гласоподаватели, подкрепящи регистрацията.

 

„Ние идваме!“, заедно с мандатоносителя си Единна народна партия, ще се оттегли от участие в предстоящите парламентарни избори. Това е трудно решение за нас и за хилядите ни поддръжници. Въпреки това го смятаме за правилно, защото за четвърти път не се постигна обединение на силите, които наистина търсят промяна, правосъдна реформа и модернизация. Останаха голи декларации и празни думи в медиите.

Съобщение до медиите на "Ние идваме"

"Решението ни едни ще сметнат за слабост, а други за благородство. Все едно, ние сме доказали, че политиката не е аритметика и трима души могат да вдигнат 70 процента от хората в страната. Видяхме и партии с голям резултат, които се сриват. Ние сме доказали, че присъствието в политиката има смисъл, когато можеш да изпълниш обещаното, а не просто да пребиваваш в нея. Когато ни показват, че верни, но безполезни хора са по-важни от активни и непреклонни, то няма смисъл да се повтаря един и същи неуспешен модел. Айнщайн е казал: Лудост е да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати", пише в позицията на “Ние идваме!”.

"Не на последно място, ние не желаем граждани с общи мечти за България да бъдат противопоставяни и да се състезават едни срещу други в момент, когато са заплашени независимостта и евроатлантическата ориентация на страната, както и опитите за посегателство върху парламентарната република. В братоубийствен политически конфликт не желаем да бъдем! „Ние идваме!“, заедно с ЕНП, ще продължим активна работа и ще постигнем целите си за освобождаване на страната от мафията, за да имаме път като модерна и свободна държава. Започваме работа за следващите избори", заявяват от формацията.