Европа

Инцидент под Ламанша: Десетки хора бяха блокирани повече от пет часа

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Много хора останаха блокирани повече от 5 часа в тунела под Ламанша. До инцидента се стигна след като влак от Кале до Фолкстоун аварира в най-дългия подводен тунел на Земята. В крайна сметка те бяха прехвърлени на друг влак и отведени до терминала в Обединеното кралство.



Десетки пътници останаха блокирани в продължение на часове в тунела под Ламанша, след като влакът от Кале за Фолкстоун се повреди. Наложило се е да вървят по аварийния сервизен тунел между Обединеното кралство и Франция.

Хората са били евакуирани през тунел за спешна помощ, след като е трябвало да изоставят превозните си средства и в крайна сметка са били прехвърлени на заместващ товарен влак и откарани до терминала в Англия.   

Сигнал за инцидента е дошъл, след като алармите на влака са се включили и тепърва ще разследват причините. Всички, които са се намирали във влака, са били прехвърлени след 5 часа "в съответствие с процедурите за безопасност и като мярка за осигуряване на комфорт", заявиха от Управата на влака "Шатъл", която превозва автомобили през тунела.

Според пътниците аварийният тунел е бил ужасяващ и ситуацията напомняла апокалиптичен филм. Просто вървите в бездната, без да знаете какво се случва. Всички трябваше да останем под морето на голяма опашка, разказаха потърпевши.

Влакът превозва пътници и техните превозни средства между Фолкстоун във Великобритания и Кале във Франция. С дължина почти 38 км тунелът под Ламанша има най-дългата подводна секция от всички тунели в света.