Политика

Кирил Петков: Омръзна ми от лъжите на Борисов, съдя го

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Kiril Petkov Снимка: БГНЕС

"Заведох дело срещу Бойко Борисов за клевета за половин милион лева. Този човек вече е осъждан за клевета, доказан лъжец. Омръзна ми да го слушам, всичките му лъжи за посредници, за комисионни, за всякакви клевети, които той непрекъснато говори навсякъде, така че време е да спрем тези стари лъжци с техните мутренски похвати." Това заяви бившият премиер Кирил Петков, след като внесе жалба за клевета срещу лидера на ГЕРБ, предаде БГНЕС.

Петков каза, че ще ходят на делото, докато Борисов не бъде осъден и заяви, че арестът на Борисов е бил само първата стъпка, която ще бъде завършена на 2 октомври.

„Жалбата е за това, че Борисов каза, че сме вземали газ от посредници и сме взимали комисиони”, заяви Петков.

Петков обясни, че цената на газа, която е била договорена, е била под 30 евро. „Ние ще продължим работата, антикорупционната комисия ще бъде първа цел, второто нещо е, че ще продължим увеличението на пенсиите и ще увеличим минималната работна заплата”, каза той.

Бившият премиер обясни, че има проблем в правосъдната система. "Докато не си оправим правосъдието няма как да си довърши работата, но нашата идея е след 2 октомври да направим точно това", подчерта той.