Политика

„Изправи се България“ се регистрира за изборите, Манолова зове за "истинска лява партия"

От Euronews България Euronews България
Manolova Снимка: БГНЕС

 „Ще участваме самостоятелно на предстоящите парламентарни избори, подкрепени с присъединени към нас граждански организации, както и от отделни личности с кауза. От самото си създаване, „Изправи се България“ защитава социални, политики, антикорупционни каузи, както и такива срещу некоректни работодатели, монополи и пр.“

Това заяви пред медиите лидерът на „Изправи се България“ Мая Манолова, след като заедно с активисти на партията внесе в ЦИК нужните документи за участие на предстоящите избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Според Манолова хората са се отвратили от "безпринципни коалиции на уреждачи, създадени за власт и пари".

„Време е за истинска социална алтернатива, за лява партия, която стои зад интересите на работещите хора, на уязвимите групи, пенсионерите, хората с увреждания, земеделските производители, самотните родители, жените и пр.“, казва Манолова.

Сред целите, които партия си поставя, са "голяма трудова реформа и безапелационно увеличаване на доходите на работещите българи", изкореняване на бедността, намаляване на цената на бензина и дизела до нива от 2,50 лв., наказание за спекулата с цените, замръзяване на битовите смети на енергийно бедните хора, както и да бъде дадена 100% компенсация на хората от държавата за скочилите сметки за газ, парно, ток, вода и пр. 

„Изправи се България“ внесе за участие на изборите в ЦИК 4500 подписа, което е с 2000 повече от нужния брой, посочват още от партийния пресцентър.