Спорт

Браян Морено донесе успеха на червените: ЦСКА-София - Септември 1:0

От Euronews България Euronews България
CSKA Sofia Дюкенс Назон и Иван Арсов. Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София постигна пестеливо четвъртата си победа от пет мача в първенството. Червените спечелиха с 1:0 срещу Септември на "Българска армия". Ценния гол за водения от Саша Илич състав вкара Браян Морено малко след влизането си в игра през второто полувреме.

Треньорът на ЦСКА-София направи много промени с мисъл за важния мач с Базел в четвъртък от плейофа в Лигата на конференциите. През първото полувреме мачът беше равностоен, а червените рядко затрудняваха съперника. В деветата минута Симеон Александров вкара за Септември, но след видеопреглед беше отсъдена засада и попадението не беше зачетено.

Тимът от Борисовата градина изпусна две добри възможности, като Дюкенс Назон и капитанът за отбора в срещата Георги Йомов стреляха встрани. След почивката ЦСКА-София заигра по-бързо и вече владееше повече топката. Червените направиха няколко добри атаки, като при една от тях Лазар Туфегджич изведе отлично Морено и колумбийският нападател вкара.

ЦСКА-София е втори с 13 точки и е с една зад ЦСКА 1948, като е с мач по-малко. Септември е на 13-ото място с четири точки.

Още спортни новини вижте във видеото: