Култура

"Бележникът на един любовник": Това е една история, която може да се случи само в театъра

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Емануела Шкодрева и Свежен Младенов – които са тандем в най-новата постановка на на сцената на Сити Марк Арт Център "Бележникът на един любовник" гостуват в ефира на "Добро утро, Европа". Режисьор е Юри Дачев, а пиесата е на Жан Клод Кариер. 

"Това е наистина един от най-големите драматурзи на Франция, работил с много известни режисьори, направил култовите филми "Басейнът", писани специално за Ален Делон и Роми Шнайдер. Там също историята се развива за три дни, както и в нашата пиеса. За три дни и три нощи, както самият автор казва. Това е една история, която може да се случи само в театъра, защото в живота би трябвало да се случи за три дни или за три години, или въобще да не се случи", отбеляза Емануела Шкодрева.

"На самата сцена, докато човек играе, няма усещането за временност. В живота по-скоро усещаш, че нещата преминават. Но на сцената не. Ти се отдаваш в този миг, в който си там. Може да се кажа, че истинският живот е на сцената. Защото истинският живот е тук и сега. И когато си на сцената, ти си тук и сега. Ти не мислиш за какво следва, какво е било в живота. Докато в реалния живот винаги има една мисъл за бъдеще, за минало и такива неща. И там времето се усеща повече", сподели Свежен Младенов.

 

Целия разговор вижте във видеото.