Спорт

Делегат на УЕФА не мисли, че ще има преиграване между Левски и Хамрун

От Euronews България Euronews България
Levski Hamrun Снимка: БГНЕС

Шансовете на Левски за преиграване на реванша от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите срещу Хамрун Спартанс са минимални. Както е известно "сините" отпаднаха след изпълнение на дузпи. Българите обаче поискаха нов мач, тъй като при втория гол на малтийския тим в срещата на „Георги Аспарухов“ има формално нарушение на правилника, което не бе регистрирано от румънската съдийска бригада, водена от Ищван Ковач.

Делегатът на УЕФА Игор Радойчич, който е секретар на съдийската комисия към Сръбския футболен съюз, разясни казуса пред местното издание Alo.rs. Причината в западната ни съседка да се интересуват от развоя на ситуацията е свързана с факта, че Партизан трябва да играе с Хамрун Спартанс или Левски в плейофите на Лигата на конференциите.

„Да, има нарушение на правило 8, което обяснява как трябва да се изпълнява център в началото на всяко полувреме или след гол. Аз не мисля, че ще има преиграване. Ситуацията се разглежда като съдийска грешка на цялата бригада”, коментира Радойчич.

„Това е трябвало да бъде забелязано от главня рефер, неговите асистенти или четвъртия арбитър. Разбирам мотивите на Левски да подаде жалба, но това няма да е достатъчно за назначаване на нов мач. Нарушението на правилото не е такова”, добави той.

„Преиграване можеше да има, ако се зачете гол с директен удар при непряк свободен удар, без топката да се докосне до втори човек или при наличие на 12 противникови играчи на терена“, обясни Радойчич.

Още спортни новини вижте във видеото: