Общество

Хиляди се простиха с музикалната легенда Кирил Маричков (Обновена)

От Рая Стоянова Рая Стоянова Репортер

Днес се прощаваме с рок легендата Кирил Маричков. Един от най-известните и обичани изпълнители си отиде дни преди да навърши 80 години при инцидент във врачанското село Селановци.

Стотици почитатели на Маричков се стекоха пред в столичния храм „Света София”, за да си вземат последно сбогом с легендарния музикант.

Рок-музикантът Йордан Караджов сподели, че Кирил Маричков не се побира в думи, защото е една вселена. „Отиде си един човек, но той остави след себе си епоха в съзнанието и душите на много българи“, посочи Караджов.

 

Jordan Dancho Karadzhov BGNES Йордан Караджов, снимка: БГНЕС

„Човек ако си каже, че иска хората да го помнят с добро, няма да постигне това, което Кирил Маричков постигна с целия си живот, не само с музиката. Той го постигна и с това, че живя достойно, не се отрече от своите идеали“, каза Атанас Пенев от Б.Т.Р.

 

 

Nasko BTR BGNES Атанас Пенев, снимка: БГНЕС

„Най-хубавото от това, че се случи тази трагедия е, че той си отиде на сцената – най-любимото му място. Всички ние сме се учили от него, той е човекът, който създаде групи като рок формацията „Бъндараците“, „Щурците“. Това е колос“, сподели певецът и музикален педагог Етиен Леви.

 

Etien Levi BGNES Етиен Леви, снимка: БГНЕС
Kiril Marichkov Poklonenie BGNES Снимка: BGNES

Кирил Маричков оставя след себе си огромно музикално наследство, което несъмнено ще вдъхновява бъдещите поколения.