България

Остраниха временно от длъжност полицайка от Стара Загора, отказала да даде алкохолна проба

От Euronews България Euronews България

Полицайка от Стара Загора е отстранена временно от работа, след като отказала да даде кръвна проба за алкохол. Жената е управлявала автомобила си във видимо нетрезво състояние. Тя била спряна за проверка.

От МВР съобщават, че рано тази сутрин – около 5:10 часа, в близост до разклона за с. Равадиново, област Бургас, служители на РУ - Созопол са спрели за проверка л.а. „Ауди А3“, управляван от жена. Тя е отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което ѝ е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение. По случая е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора. Служителката на МВР е къмпингувала на Златната рибка и е подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи.

При пристигане на униформени от РУ-Созопол, тя се е държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения. Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата, във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка.

По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката.

Акциите на пътната полиция залавят все по-често употребили алкохол шофьори. Според експерта по пътна безопасност Емил Марков обаче, те са недостатъчни за превенцията на пътя.