Общество

Медицински специалисти: Поне 100 лева за лекарства ни трябват, ако се разболеем от грип

От Таня Байрактарова Таня Байрактарова Репортер

Поне 100 лева за лекарства ни трябват, ако се разболеем от грип. За това предупредиха водещи медицински специалисти. Те обясниха, че симптомите на грипа, който се разпространява тази есен, са температура, болки в гърлото, течащ нос и кашлица, a възстановяването обикновено отнема около седмица.

Дискусия на тема "Нека намалим риска, да се ваксинираме!" бе организирана от Българското сдружение по иновативна медицина. На форума бяха представени  резултати и целите на Националната програма за подобряване на ваксинопрофилактиката на сезонния грип и на пневмококовите инфекции за следващите две години. Не на последно място ще се разгледат и  новостите в превенцията и терапията на острите респираторни заболявания.

В дискусиите активно участие взеха  доц. д-р Ангел Кунчев - главен държавен здравен инспектор, д-р Кремена Пармакова – началник отдел „Надзор на заразни блести“ към МЗ, проф. Нели Корсун –завеждащ лабораторията "Грип и остри респираторни заболявания" в Националния център по заразни и паразитни болести.

Какво казаха те - вижте във видеото.