Общество

Главчев: Перфектна работа при евакуацията на сънародниците ни от Бейрут (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Служебният премиер Димитър Главчев отчете перфектна работа на българските служби за евакуацията на сънародници от ливанската столица Бейрут.

Държавният авиационен оператор извърши два полета до момента, припомни премиерът, цитиран от БНР.

"Абсолютно всяка една стъпка, от самото начало до края на евакуацията, беше съгласувана с партньорски служби и съюзници. Разбира се, трябва и Господ да ни помогне, който в случая отново беше българин. Това е един добър пример, при взаимодействие на институциите, как може да се свърши една работа бързо и успешно".

От 17 ч. днес служебният премиер свиква Съвета по сигурността към Министерския съвет. Темата е ескалацията на напрежението в Близкия Изток и заплахите за България.

Няма да се въвеждат винетки за околовръстното в София

Няма да се въвеждат винетки за придвижване по Столичния околовръстен път. Това заяви министър-председателят Димитър Главчев в началото на заседанието на Министерския съвет. Премиерът определи спора между Столична община и Агенция „Пътна инфраструктура“ като отрицателен пример за работата между две институции. Главчев беше категоричен, че няма да се толерира решаването на подобни спорове през медиите и за сметка на гражданите.