Култура

"Песенни следи": Искаме присъстващите на концерта да си тръгнат с много по-голяма обич към фолклора

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Фолклорният дует Димитър Аргиров и Соня Чакърова с втори албум и концерт-спектакъл под името "Песенни следи". Всичко за събитието двамата творци разказват на живо в студиото на „Добро утро, Европа“.

"В концерта ние ще изпеем абсолютно всички песни от новия ни албум, който след три дни излиза от печатницата. Излизането на албума съвпада с концерта и всички песни от албума плюс още една-две от старите, от предишния албум", сподели Димитър Аргиров.

"Идеята е да преведем публиката, която ще дойде на нашия концерт, през една нишка, която свързва от началото до края всички песни, всички действия, които ще се развиват на сцената, подпомогнати от едно хубаво осветление, от една хубава атмосфера. Това са тези песенни следи. Ние искаме да остане нещо, което следва в хората. С нас ще бъдат и танцьори от фолклорна формация "Дилмани", с техните хореографии", допълни той.

"Надяваме се това, което сме заложили като енергия в песните, в самия спектакъл, танцьорите в танците си, да можем да го предадем на присъстващите в залата. И те да си тръгнат с един отпечатък, с една обич много по-голяма към фолклора и към това, което ни е запазило през вековете. Ние освен, че се опитваме да създаваме нови песни, идеята е да възраждаме стари такива - да не късаме нишката с старото", обясни Соня Чакърова.

Целия разговор вижте във видеото.