Общество

Еuronews България залага на качествена публицистика и нови актуални предавания в своята есенна програма

От Euronews България Euronews България
Euronews Bulgaria

От октомври екипът на Euronews България стартира няколко нови предавания. Mедията ще предложи на зрителите още качествено съдържание в своята програма.

В ефира на телевизията започват предаванията КОД: ИНОВАЦИИ и АРТ И ФАКТИ.

КОД: ИНОВАЦИИ с водещ Тодор Драганов ще информира зрителите на Euronews България за напредъка в технологиите и научните постижения, които променят живота ни с бързи темпове. КОД: ИНОВАЦИИ ще се излъчва всеки четвъртък от 16:30 часа. Бъдеще и настояще, дигитален свят и изкуствен интелект намират среща в предаването.

Всяка неделя журналистът Екатерина Костова ще разказва за най-интересното от културния афиш у нас и по света в АРТ И ФАКТИ – 25-минутно дайджест предаване за култура, изкуство, мода и дизайн. Пъзелът от артефакти ще може да гледате в АРТ И ФАКТИ, в неделя от 13:30 часа.

От октомври почитателите на сериозната публицистика ще могат да се запознаят с обзора на седмицата през погледа на водещия Николай Лефеджиев и неговите гости, рубрики и коментари. В петък вечер журналистът ще предлага на зрителите и специален прочит на събития и документи от миналото, като препратка и тълкование на сегашната действителност.

На екран се връща и традиционният формат на Евронюз - THE CUBE. Това са минутите, в които Euronews проверява фактите и се бори с фалшивите новини и дезинформацията.

Euronews България връща и емисията новини на живо в 21 часа.

И през октомври сутрешният блок на Euronews България - ДОБРО УТРО, ЕВРОПА! се излъчва всеки ден от 7:00 часа сутринта. Публицистичното предаване предлага първите коментари по темите от дневния ред. ПРАЙМТАЙМ, с водещ Анастасия Димитрова, остава с начален час 18:00 часа. В ефира на Euronews България продължава да се излъчва и рубриката ИМАТЕ ДУМАТА, в която граждани дискутират събития от политическия и обществен живот. БИЗ(Д)НЕС с водещ Красимир Чешмеджиев и тази есен ще предлага задълбочена и аналитична гледна точка към случващото се в света на икономиката и финансите. Водещата Карин Околие ще ни държи В ТЕМПОТО НА КАРИ всяка събота от 10:00 часа.

Всичко това и още телевизионни изненади очаквайте от октомври в програмата на Euronews България.