Общество

Онлайн маркетинг експерт: Трябва сами да си налагаме „дигитална диета“

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Дигиталното пространство и децата. Как да направим интернет по-безопасен за всички. За това говори в ефира на "Добро утро, Европа" Жюстин Томс, експерт в онлайн маркетинга и комуникациите.

"Предозирането с интернет е опасно, развива се зависимост, случват се доста лоши неща с нашия гръбначни стълб,
със зрението и с мозъка ни. Учени вече го доказаха и от години някои от тези заболявания са класифицирани като опасни", отбеляза Томс.

"В последните години, особено с навлизането на инфлуенсърите и с изкуствения интелект, още повече съдържанието, което е в дигиталната пространство, не минава никаква цедка и съответно то става все по-блуткаво в търсене на сензация, в търсене на нови последователи или брой гледания на дадено видео. Хората, които го правят, са склонни да направят какво ли не", посочи тя.

"Моята препоръка към всички е да самоналагаме ние дигитална диета, да спираме да гледаме работната си поща след определен час, нощно време да си почиваме, а да не скролваме до безумие, да се върнем към старите книги, хартиени, защото писането на хартия, четенето от хартия развиват други центрове в мозъка", допълни Томс.

 

Целия разговор вижте във видеото.